majaleyesalamat

مجله سلامت مجله ای جامع در حوزه سلامت

majaleyesalamat

مجله سلامت مجله ای جامع در حوزه سلامت

ارتودنسی دندان کودکان

اگر سلامت دهان و دندان فرزندتان برایتان مهم است؛ او را در سنین کودکی نزد یک متخصص ارتودنسی ببرید  تا بررسی کند که آیا کودک شما به راه ‌حل ‌های همترازی دندان ‌ها مثل ارتودنسی دندان کودکن نیاز دارد یا خیر؟

چرا ارتودنسی دندان کودکان مهم است؟

دندانپزشکان توصیه می کنند که سالانه حداقل دو بار فرزندان خود را نزد دندانزپش ببرید تا تعیین کند که آیا و چه زمانی آنها به بریس های دندانپزشکی نیاز دارند یا خیر. دندانپزشک مجرب می تواند در صورت نیاز ارزیابی کامل بریس ها را انجام دهد. در صورتی که فرزند شما مشکلات زیر را داشته باشد انجام ارتودنسی کودکان پیشنهاد می شود:

·       دندان های کج

·       اوربایت یا آندربایت

·       موقعیت نادرست فک

·       فک زدن یا کلیک کردن

·       به طور تصادفی اغلب زبان یا پهلوی گونه را گاز می گیرند.

مزایای مراجعه به دندانپزشک در سنین پایین

اکثر دندانپزشکان مراجعه به دندانپزشکی را در سن 7 سالگی توصیه می کنند. این سنی است که دندان های دائمی کودکان شروع به رشذ می کنند. مشکلاتی مانند شلوغی بیش از حد، ناهماهنگی بایت، از دست دادن دندان ها یا مکان های اشتباه رویش در این سن آشکار می شود.

مراجعه به دندانپزشک در سنین پایین لزوماً به این معنی نیست که کودک شما حتما نیاز به ارتودنسی دندان کودکان دارند. بلکه در صورت مراجعه به موقع به یک دندانپزشک از مزایای زیر بهره مند می شوید:

·       رشد و نمو مناسب فک:  تشخیص زودهنگام دندان های پرتراکم یا ناهماهنگی بایت ممکن است زودتر اصلاح شود و از کشیدن دندان در آینده جلوگیری شود. همچنین می تواند باعث رشد و توسعه مناسب فک شود.

·       جلوگیری از جابه‌جایی دندان‌ ها:  همه دندان ‌های شیری زمانی که قرار است نمی‌ افتند. گاهی اوقات با رشد دندان دائمی در جلوی آن، دست نخورده باقی می مانند. این ممکن است باعث جابجایی و ناهماهنگی شود که در ابتدا قابل پیشگیری است.

·       پایین آمدن هزینه های درمان: هزینه ارتودنسی دندان کودکان بسیار کمتر از زمانی است که این درمان در سنین بزرگسالی انجام می شود.

منبع: بلاگرام

 

تفاوت ایمپلنت با دندان مصنوعی

به دلیل افزایش سن، تصادفات رانندگی، پوسیدگی دندان و .... ممکن است دندان یا دندان های خود را از دست بدهید.  دندان مصنوعی برای مدت طولانی تنها گزینه برای افرادی بود که دندان های از دست رفته داشتند، اما اخیراً محبوبیت ایمپلنت افزایش یافته است. در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد تفاوت بین ایمپلنت با دندان مصنوعی بدانید را آورده ایم.

دندان مصنوعی چیست؟

پروتزها دندان ‌های مصنوعی متحرکی هستند که جای دندان ‌های از دست رفته را می ‌گیرند. دو نوع اصلی پروتز وجود دارد: جزئی و کامل.

پروتزهای کامل روی لثه قرار می گیرند و زمانی که تمام دندان ها از بین رفته اند استفاده می شود. قطعات جزئی با گیره های فلزی یا اتصالات دقیق به دندان های طبیعی باقی مانده شما متصل می شوند.

پروتز یک روش قابل اعتماد و اثبات شده برای بازگرداندن ظاهر و عملکرد دندان برای نسل ها بوده است.

مزایای دندان مصنوعی چیست؟

برای گفتن تفاوت بین ایمپلنت با دندان مصنوعی بهتر است با مزایای هر کدام از روش ها آشنا شوید. از جمله مزایای دندان مصنوعی عبارتند از:

·        برخلاف ایمپلنت دندان، دندان مصنوعی نیازی به جراحی ندارد.

·         از دست دادن دندان‌ ها می ‌تواند باعث شود که صورت شما به سمت داخل فرورفته به نظر برسد، اما پروتزها از گونه ‌ها و لب ‌های شما حمایت می ‌کنند و برخی از ساختار صورت را بازسازی می ‌کنند.

·        یک تفاوت اصلی ایمپلنت با دندان مصنوعی هزینه آن است. کاشت ایمپلنت برای چندین دندان از دست رفته به سرعت انجام می شود. اگر فقط چند دندان باقی مانده باشد، معمولاً دندان مصنوعی بهترین گزینه است.

معایب دندان مصنوعی چیست؟

·        عادت کردن به دندان مصنوعی زمان زیادی می برد. در ابتدا، ممکن است برای شما سخت باشد که مانند معمول غذا بخورید و صحبت کنید. همچنین، پروتزهای مصنوعی می توانند به اطراف جابجا شوند یا بیفتند زیرا قابل جابجایی هستند.

·        برخی محدودیت ‌های غذایی، مانند پرهیز از غذاهای سفت و جویدنی، می‌تواند احتمال افتادن دندان مصنوعی را کاهش دهد، اما این محدودیت ‌ها ناخوشایند هستند.

·        یکی از راه ‌های نگه‌داشتن دندان مصنوعی استفاده از چسب ‌های مخصوص است، اما برخی افراد به طعم و بافت چسب های دندانپزشکی حساسیت دارند.

·        یک تفاوت ایمپلنت با دندان مصنوعی و البته عیب دندان مصنوعی مصنوعی نگهداری آن است. دندان های مصنوعی باید هر شب برداشته و تمیز شوند.

·        همچنین، آنها موقتی هستند. آنها به طور متوسط ​​شش سال با مراقبت مناسب قبل از نیاز به تعویض دوام می آورند.

·         افرادی که دندان مصنوعی دارند باید بسیار مراقب باشند، زیرا شکننده هستند و در صورت افتادن یا استفاده نادرست ممکن است بشکنند.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت ها جایگزین ریشه دندان با وسیله ای شبیه به پیچ به استخوان فک متصل می شوند. در بالای ایمپلنت، دندانپزشک یک تاج قرار می دهد تا ظاهر یک دندان طبیعی را داشته باشد. این فناوری بسیار جدیدتر از دندان مصنوعی است، اما به سرعت به عنوان یک روش موثر برای جایگزینی دندان های از دست رفته، شناخته شد.

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

·        ایمپلنت ها در لثه های طبیعی شما قرار می گیرند. آنها مانند دندان های واقعی به نظر می رسند و عمل می کنند.

·        آنها یک راه حل دائمی هستند و مانند دندان مصنوعی نیازی به جایگزینی ندارند.

·        یک تفاوت ایمپلنت با دندان مصنوعی باعث ارجحیت ایمپلنت های دندانی می شود این است که مسواک زدن و مراقبت از آنها مانند دندان های طبیعی است. علاوه بر این، هیچ محدودیت غذایی وجود ندارید.

·        یکی از چشمگیرترین مزایای طولانی مدت ایمپلنت های دندانی این است که ایمپلنت ها ساختار استخوان را حفظ می کنند. ایمپلنت جای ریشه دندان را می گیرد و استخوان فک با ایمپلنت پیوندی ایجاد می کند که انگار یک دندان طبیعی است.

معایب ایمپلنت دندان چیست؟

·        هزینه ایمپلنت دندان به نسبت دندان مصنوعی بسیار زیاد است و جزء خدمات دندانپزشکی گران قیمت است.

·        برای کاشت ایمپلنت نیاز به جراحی و برش لثه است.

 

ماندگاری ایمپلنت دندان

ماندگاری ایمپلنت دندان به دلیل مقاومت و استحکامی که دارد نسبتا بالا است و در صورت رعایت مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت، ماندگاری آن مادام العمر می شود.

ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟

در واقع یکی از مزایای اصلی ایمپلنت دندان، ماندگاری طولانی مدت آن است که می توان از آن به عنوان بهترین جایگزین برای دندان های از دست رفته یاد کرد.

اصولا طول عمر ایمپلنت های دندانی در مقایسه با سایر روش ها اعم از بریج دندان و دندان مصنوعی بیشتر است و در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان، ماندگاری آن بیش از چند دهه و حتی یک عمر خواهد بود.

البته لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که طول عمر تاج دندان از طریق اباتمنت به پیچ ایمپلنت متصل می شود با طول عمر ایمپلنت متفاوت است. چرا که ممکن است تاج دندان در اثر وارد شدن فشار، ضربه و ... بشکند و به راحتی قابل تعویض است اما در این صورت آسیبی به پیچ ایمپلنت وارد نمی شود.

طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده نرخ موفقیت ایمپلنت های دندانی طی 10 سال بیش از 94 درصد و طی 15 سال بیش از 91 درصد بوده است.  با این تفاسیر می توان گفت که ماندگاری ایمپلنت دندان حدود 20 الی 25 سال و یا حتی بیشتر است.

در صورتی که شما در رعایت بهداشت دهان و دندان خود کوشا باشید و از مصرف نوشیدنی های الکل دار و دخانیات خودداری کنید طول عمر ایمپلنت های دندانی شما 50 الی 60 سال هم خواهد بود.

فاکتورهای تاثیر گذار بر ماندگاری ایمپلنت دندان

از جمله عوامل تاثیر گذار بر افزایش یا کاهش میزان ماندگاری ایمپلنت های دندانی عبارتند از:

·        برند ایمپلنت دندان

·        محل کاشت ایمپلنت دندان

·        رعایت بهداشت دهان و دندان

·        تراکم استخوان فرد

·        عادات فردی مخرب مانند دندان قروچه و ...

·        شرایط جسمی بیمار و عدم ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت، بیماری های لثه و ...

·        مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکل دار

 

قیمت ارتودنسی دندان چقدر است؟

ارتودنسی دندان یکی از خدمات گران قیمت در حوزه دندانپزشکی است که متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل بالا بودن هزینه های درمان ارتودنسی، قید این درمان را می زنند. ما در اینجا قصد داریم درباره اینکه قیمت ارتودنسی دندان چقدر است و دلیل بودن بالا بودن هزینه ارتودنسی دندان چقدر است صحبت کنیم.

هزینه ارتودنسی در سال 1402

هزینه ارتودنسی در سال 1402 به نسبت فاکتورهای مختلفی متفاوت است که در ادامه عوامل تاثیر گذار بر هزینه ارتودنسی را بررسی خواهیم کرد. اما به طور کلی قیمت ارتودنسی ثابت هر فک از 13 میلیون تومان شروع می شود و تعرفه ارتودنسی متحرک هر فک از 11 میلیون تومان شروع می شود. در ادامه بیشتر درباره تعرفه ارتودنسی صحبت خواهیم کرد.

فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت ارتودنسی دندان

تعرفه های گفته شده بر اساس فاکتورهای مختلف می تواند متفاوت باشد. از جمله فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت ارتودنسی دندان عبارتند از:

مهارت و تخصص دندانپزشک

زمانی که شما برای انجام خدمات ارتودنسی به یک متخصص ارتودنسی باتجربه مراجعه می کنید، هزینه دریافتی بیشتر از زمانی خواهد بود که این نوع خدمات را نزد یک دندانپزشک عمومی انجام می دهید.

جایی که ارتودنسی انجام می دهید

اصولا هزینه ارتودنسی دندان در مطب های ارتودنسی کمی بیشتر از کلینیک های دندانپزشکی است. البته موقعیت مکانی مرکز ارتودنسی هم بر قیمت ارتودنسی تاثیرگذار است. برای مثال هزینه ارتودنسی دندان در مناطق شمالی پایتخت بیشتر از مناطق مرکزی و جنوبی است.

مدت زمان درمان

یکی از فاکتورهای بسیار موثر بر هزینه ارتودنسی، مدت زمان درمان ارتودنسی است. مسلما هر چه درمان شما طولانی تر باشد هزینه درمان هم بیشتر خواهد بود.

نوع ارتودنسی دندان

هر کدام از انواع ارتودنسی دندان قیمت متفاوتی دارند و یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تعیین هزینه ارتودنسی دندان دارند. در ادامه جزئیات تعرفه روش های مختلف ارتودنسی را آورده ایم.

خدماتی که در حین یا قبل درمان انجام می شود

متخصص ارتودنسی پس از معاینه فک و دندان شما ممکن است درمان هایی را برای قبل و حین ارتودنسی تجویز کند. برای مثال در برخی مواقع نیاز است که قبل از ارتودنسی یک یا چند دندان شما کشیده شود، عصب کشی شود و .... . که مسلما در صورت نیاز به انجام این نوع خدمات هزینه درمان بیشتر خواهد شد.

جزئیات هزینه ارتودنسی ثابت

همان طور که در ابتدا گفتیم هزینه ارتودنسی ثابت از 13 میلیون تومان شروع می شود که بسته به نوع ارتودنسی ثابت این تعرفه می تواند متفاوت باشد. هزینه انواع روش های ارتودنسی ثابت به شرح زیر است:

·        قیمت ارتودنسی فلزی معمولی از 13 میلیون تومان شروع می شود.

·        هزینه ارتودنسی سرامیکی از 15 میلیون تومان شروع می شود.

·        تعرفه ارتودنسی لینگوال از 16 میلیون تومان شروع می شود.

·        نرخ ارتودنسی دیمون از 16 میلیون تومان شروع می شود.

 

مزایای ارتودنسی دندان چیست؟

یکی از بهترین روش ها برای اصلاح ناهنجاری های دندانی و فکی، ارتودنسی دندان است. اما آیا می دانید مزایای ارتودنسی دندان چیست؟ با ما در ادامه همراه باشید تا شما را با فواید ارتودنسی دندان آشنا کنیم.

فواید ارتودنسی دندان

اصلاح طرح لبخند

نمی توان منکر نقش دندان ها بر زیبایی چهره و لبخند شد. در صورتی که شما دندان های نامرتب، به هم ریخته، روی هم رفته و فاصله دار داشته باشید، تاثیر منفی بر لبخند شما خواهد داشت. اصولا افرادی که مبتلا به ناهنجاری های دندانی، اعتماد به نفس کافی در هنگام خندیدن و صحبت کردن در جمع را ندارند.

یکی از مزایای ارتودنسی دندان، اصلاح طرح لبخند و افزایش زیبایی چهره است که همین موضوع منجر به افزایش اعتماد به نفس فرد می شود.

بهبود تکلم

اصولا افرادی که دندان های نامنظم و روی هم رفته ای دارند در هنگام صحبت کردن و تلفظ صحیح برخی حروف به مشکل می خورند که می توانند با ارتودنسی کردن دندان ها از شر این مشکل راحت شوند.

جلوگیری از بیماری های لثه

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دندان های نامرتب به مراتب سخت تر از زمانی است که دندان های شما صاف و مرتب باشد. در صورتی که دندان های شما نامرتب باشد، تمیز کردن ذرات غذایی از بین دندان ها بسیار دشوار می شود. به همین دلیل در صورت عدم درمان کجی دندان ها، باعث پوسیدگی دندان ها و احتمال بروز بیماری های لثه می شود.

جلوگیری از پوسیدگی دندان

همان طور که گفتیم دندان های کج و نامرتب، رعایت بهداشت دهان و دندان را به چالش می کشد و احتمال پوسیدگی دندان ها را افزایش می دهد.

بهبود جویدن غذا

دندان های نامرتب امکان جویدن صحیح غذا را به افراد نمی دهد و همین موضوع باعث می شود که گوارش غذا به درستی انجام نشود و فرد دچار مشکلات گوارشی شود. یکی از مزایای ارتودنسی دندان، این است که با مرتب کردن دندان های شما، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

مزایای ارتودنسی ثابت چیست؟

از جمله مزایای ارتودنسی ثابت عبارتند از:

·        ناهنجاری های شدید دندانی را درمان می کند.

·        برای همه سنین مناسب است.

·        به دلیل ثابت بودن تجهیزات ارتودنسی نیازی به همکاری از سوی بیمار ندارد.

مزایای ارتودنسی متحرک چیست؟

از جمله مزایای ارتودنسی متحرک عبارتند از:

·        به دلیل متحرک بودن تجهیزات ارتودنسی بیمار به راحتی در هنگام مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و غذا خوردن می تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خود خارج کند.

·        بریس های متحرک، از نوع شفاف یا پشت دندانی هستند که توسط سایر افراد قابل مشاهده نیست.

·        مدت زمان ارتودنسی متحرک کمتر از ارتودنسی ثابت است.

منبع: بلاگرام